Wat is Wordfence en waar is het voor bedoeld?

Als het op websites aankomt, is beveiliging natuurlijk erg belangrijk. Door je website veilig te houden, verklein je de kans dat hackers toegang krijgen tot je site en schadelijke inhoud en code injecteren die onder andere SEO-rangschikking kunnen schaden en andere websites op dezelfde server kunnen infecteren. Op de lange termijn kan je site worden verwijderd door de hostingpartij en op de zwarte lijst worden geplaatst door zoekmachines. En dat wil je absoluut voorkomen.

Je kunt je website eenvoudig beveiligen met een beveiligingsplugin. In dit geval hebben we het over WordPress en daarmee is Wordfence de beste beveiligingsplug-in en in deze blog zal ik het hebben over wat Wordfence te bieden heeft en hoe het je website beschermt.

Wordfence functies

Wordfence is een van de meest populaire beveiligingsplug-ins voor WordPress die firewallbescherming voor je website biedt. De plug-in heeft meer dan 2 miljoen actieve installaties en een waardering van 5 sterren. Opvallende beveiligingsfuncties zijn onder meer het blokkeren van landen, het blokkeren van verdachte inlogpogingen, het volgen van bestanden, het volgen van live verkeer en meer. Laten we die functies hieronder nader bekijken:

Firewall en bescherming tegen malware

Een van de beste kenmerken van Wordfence is de endpoint-firewall. Zodra je de firewall inschakelt, is de eerste stap gezet tegen hackers en spammers. De firewall controleert het verkeer dat naar uw site komt en vergelijkt dat verkeer met in grote database met IP-adressen. Het voorkomt dan dat het slechte verkeer uw website bereikt.

De firewall beschermt je website tegen ‘brute force-aanvallen’ door inlogpogingen te beperken, sterke wachtwoorden af ​​te dwingen en andere inlogbeveiligingsmaatregelen.

Bestandsbewaking en beveiligingsscans

De plug-in werkt op de achtergrond en controleert je site op bekende beveiligingsrisico‘s en waarschuwt je als er problemen zijn.

De Wordfence-plug-in controleert ook de bestanden op je website en controleert op eventuele wijzigingen. Ook scant het de bestanden, thema’s en plug-ins op malware, slechte URL’s, achterdeurtjes, SEO-spam, kwaadaardige omleidingen en code-injecties. Het vergelijkt die bestanden ook met de bestanden in de officiële WordPress-repository en stelt je op de hoogte als er wijzigingen worden gevonden. Je kunt er vervolgens voor kiezen om ze te herzien en ze te verwijderen als ze inderdaad geinfecteerd zijn.

Met de gratis versie van de plug-in kun je het aanbevolen scanschema van de plug-in gebruiken, maar je kunt ook handmatig een websitescan uitvoeren.

Landen blokkeren

Ten slotte kun je Wordfence gebruiken om bepaalde landen de toegang tot je website te blokkeren. Je kunt aanvallers blokkeren via IP-adressen of geavanceerde regels opstellen die rekening houden met een reeks factoren zoals IP-bereik, hostnaam, gebruikersagent en verwijzer. Houd er rekening mee dat het blokkeren van landen een premiumfunctie is, dus hiervoor zul je de premium versie moeten kopen.

Prijs van de Wordfence plugin

De plugin van Wordfence is gratis en kan worden gedownload van de officiële WordPress website onder het kopje plug-ins. Met de gratis versie kun je automatische, geplande scans uitvoeren en verzoeken blokkeren die schadelijke code of inhoud bevatten. Er is ook een premium-versie van de plug-in die meer geavanceerde beveiligingsfuncties bevat, zoals controleren of je site op de zwarte lijst staat, real-time firewallregels en updates van malware-handtekeningen via Threat Defense-feed in plaats van 30 dagen vertraging met de gratis versie.

De prijzen voor de premiumversie van de plug-in beginnen bij $99 voor een licentie voor één site en een jaar ondersteuning en updates.

×

Hallo!

Klik op de afbeelding om een chatbericht via WhatsApp te sturen of stuur een e-mail naar [email protected]

× Vragen? Stel ze gerust!